Oddstyper

Der findes forskellige oddstyper, alt efter hvilken bookmaker du vælger at benytte.

Europæisk odds

Den mest almindelige oddstype, er den europæiske, hvilket også er den der bliver benyttet oftest i Danmark.

Ganske simpelt beregner bookmakeren det mest sandsynlige udfald af en given kamp, og giver dig derefter mulighed for at lave et odds på vinderen, eller vælge kampen som uafgjort.

Et eksempel kunne være AAB mod AGF. Hos bookmakeren kan du vælge mellem 1, x eller 2.
1 = AAB vinder
x (Kryds) = Uafgjort
2 = AGF vinder

Udfor både 1, x og 2 står der et tal, eksempelvis 2,20. Dette tal skal du gange med din indsats, for at finde frem til hvad du kan vinde. Står der således x 2,20, betyder det at hvis du satser på uafgjort, og du vinder, kan du gange din indsats med 2,20. Så satte du 100 kr. og vinder, får du altså 220 kr. i gevinst.

Kombinationer

Ovenstående eksempel bygger på en enkelt kamp. Det er dog muligt at kombinere kampe, for på den måde at opnå et endnu større odds. Vælger du at bette på ovenstående eksempel, og kombinere med 3 andre kampe, med odds 1,25, 1,75 og 3,5, skal du gange alle tallene, hvis du rammer rigtigt i alle kampene. Det vil altså give et odds på 16,84, hvilket betyder at du ville vinde 1.684 kr. hvis du satsede 100 kr.

Som udgangspunkt skal alle dine sats ramme rigtigt i en kombination, med enkelte undtagelser. Visse bookmakere tilbyder nemlig at udbetale, selvom du ikke rammer alle rigtigt. Dette betyder dog at du skal betale flere penge, for at indgå satset.

UK odds

Den helt store forskel på UK odds og europæisk odds er at du beregner dit odds ud fra en brøk. I stedet for blot at gange med tallet, som nævnt ovenfor, så skal du udregne din mulige gevinst ud fra en brøk.

Eksempelvis kunne dit odds hedde 14/9. For at finde din mulige gevinst skal du dividerer din indsats med 9 og gange med 14. Sætter du 100 kr. ind, kan du altså vinde 155,55 kr. på dette odds.