Lotto

Spil lotto online

Lotto er spillet vi alle kender, og enten hader eller elsker. Spillet er udbudt af Danske Spil i Danmark.

Den første lodtrækning skete den 7. Oktober 1989, og siden da udtrukket 2 gange om ugen, nemlig hver onsdag og lørdag, som benævnes hhv. Onsdags Lotto og Lotto.

For at spille, skal man udfylde en lottokupon, som består af 10 rækker, der hver har tallene 1 til 36 (Dog 48 i Onsdags Lotto). På kuponen skal der vælges syv tal (6 tal i Onsdags Lotto) på minimum to rækker. Hver række koster 4 kroner. Rækkefølgen er ligegyldig, og rammer man alle tal i udtrækningen, vinder man hovedgevinsten.

Joker

Joker er ikke et selvstændigt spil, men bruges i stedet som tillæg til Lotto og Onsdags Lotto. Joker spilles ved at man får tildelt to rækker på syv tal, på sit normale Lotto lod. Hvis minimum to af disse tal (læst fra højre mod venstre) er magen til den udtrukne jokerrække, vinder man. Størrelsen på gevinsten afhænger af hvor mange tal der matcher. Joker koster 10 kr. at spille.

Spillemetoder

Udover at man selv kan afkrydse sit lod, kan man vælge at spille på helt tilfældige tal, også kaldet Lynlotto. Her er det en robot der vælger tallene – helt tilfældigt. I sidste ende er det jo lige meget hvilke tal man vælger, eller er det?

I modsætning til Lynlotto findes der det såkaldte Systemlotto. I systemlotto spiller man efter nogle matematiske systemer, hvor at man altså prøver at beregne de rigtige tal at spille på.

Én af disse metoder er at spille på 36 forskellige rækker, og udvælge 9 tal som man spiller med forskellige kombinationer af disse tal.

En anden mulighed er det reducerede system, hvor at man udvælger f.eks. 10 tal og fordeler dem på 10 rækker. Er de syv udtrukne vindertal blandt ens egne 10, er man sikret en gevinst.

Lodtrækning

Lodtrækningen af Lotto sker direkte på TV, i en 10 minutters udsendelse. Udsendelsen vises på DR.

Alternativt kan du tjekke numrene på Lotto.dk, eller hvis du har et Plus-abonnement, bliver præmien direkte overført til din konto.