Manchester City er en af de største spendere i Premier League

Premier League er en af de mest konkurrencedygtige i Europa. For at kunne konkurrere skal klubberne være i stand til at bruge penge.

Men det europæiske fodbolds finansielle regler sætter grænser for, hvor meget holdene kan bruge, og hvordan de kan udnytte deres ressourcer. Manchester City har ifølge rapporter manipuleret disse regler til sin fordel ved at manipulere med de beløb, som klubben indbragte, og ved at dække over udgifterne til spillernes lønninger.

Oprindelse

Manchester City er en af de mest succesfulde klubber i engelsk fodbold. De har vundet titler i First Division og Premier League, FA Cups og en europæisk Cup Winners' Cup.

Klubbens oprindelse går tilbage til 1880, da medlemmer af St. Mark's Church of England i West Gorton i Manchester dannede et fodboldhold for at give de lokale mænd et udfoldelsessted.

Klubben blev Ardwick Association Football Club i 1887 og Manchester City FC i 1894. I løbet af sin historie har klubben jævnligt oplevet nedrykning og oprykning, men har også haft succes.

De tidlige år

Manchester City har en lang historie med at bevæge sig blandt de øverste rækker i engelsk fodbold. I løbet af denne periode har klubben været udsat for nedrykning syv gange og er to gange rykket op.

En overtagelse af Sheikh Mansour ibn Zayed Al Nahyan i 2008 markerede en ny og spændende æra for klubben. Mansour investerede massivt i klubben, og holdet begyndte hurtigt at forbedre sig.

Nedrykning

Manchester City spillede første gang i Football League i 1899 og vandt deres første store hæder, FA Cup'en, i 1904. De havde en gylden periode med succes i 1960'erne og 1970'erne, hvor de vandt League Championship, FA Cup, League Cup og Europa Cup Winners' Cup under Joe Mercer og Malcolm Allison.

Derefter fulgte dog en lang periode med nedgang. Klubben blev to gange degraderet fra den bedste række i 1980'erne (i 1983 og 1987), men vendte tilbage til Premier League i 1989 og sluttede på femtepladsen i 1991 og 1992 under Peter Reid.

Oprykninger

Manchester City har i årtier været en magtfaktor at regne med. De er et af de mest succesfulde hold i England, der har vundet 29 store nationale og europæiske hædersbevisninger.

City startede sæsonen i selvtillid og vandt de to første kampe mod Wolves og Blackburn Rovers. De løb dog hurtigt ind i en del modgang, da nederlag i træk mod Ipswich og Norwich efterlod dem i bunden af rækken.

Finansiel krise
Premier League er midt i en undersøgelse af Manchester Citys økonomiske praksis. Undersøgelsen kommer efter, at lækkede e-mails og dokumenter fra klubben blev offentliggjort af det tyske magasin Der Spiegel i 2018.

De påståede overtrædelser var fra 2009/10-sæsonen til 2017/18-kampagnen. De vedrører kravet om, at klubberne skal levere "nøjagtige finansielle oplysninger, der giver et sandt og retvisende billede af klubbens finansielle situation".

Man City skulle angiveligt have overtrådt disse regler over 100 gange i denne periode. Det er et stort slag for klubben, der vandt otte sølvmedaljer i løbet af denne periode, herunder Premier League-titlen tre gange.

Overførsler

Med en række spillere, der forventes at forlade klubben gratis til sommer, er Premier Leagues største klubber klar til at tilbyde nogle store pengetilbud. Manchester City er et godt eksempel på, hvor velfinansierede de er under Sheikh Mansours ejerskab, og det har hjulpet dem til at tiltrække nogle af verdens bedste stjerner.

En række velkendte navne er ude på markedet i øjeblikket, herunder Fernandinho, Oleksandr Zinchenko og Joao Cancelo. Men der er også et par overraskelser i kulissen.