Nyheder

START PÅ ONLINE POKER!

images START PÅ ONLINE POKER!

Sport og spil

Sport og spil er en form for fysisk aktivitet, som omfatter en række forskellige spil og konkurrencer. De omfatter atletiske konkurrencer i Grækenland i den romerske og byzantinske æra samt ridesporten i Asien og de moderne sportsgrene som racket- og vandsport. I USA er der også en stor interesse for disse former for aktiviteter. I artiklen vil disse spil og sportsgrene blive diskuteret.

Moderne sportsgrene

Moderne sport og spil er en fast bestanddel af vores liv. Udviklingen af disse aktiviteter kan spores tilbage til de gamle olympiske lege, som afholdes hvert fjerde år. De blev oprindeligt observeret som festivaler, der skulle fejre Zeus' triumf over sin far Kronos.

Sport og spil har mange former og spilles over hele verden. Der er spil, der spilles til underholdning, og der er sociale og sundhedsrelaterede sportsgrene. En sport defineres som enhver fysisk aktivitet, der fokuserer på den menneskelige krop, og som udøves i rekreativt øjemed.

Mange af de moderne sportsgrene og spil fandtes ikke for 100 år siden. Et eksempel er tennis på græsplæne, som var en afledning fra det 19. århundrede af middelalderens boldspil. Siden har det udviklet sig til en af de mest populære og anerkendte sportsgrene i verden.

Ridesport i Asien

Ridesport i Asien optrådte første gang ved de 9. asiatiske lege i New Delhi, Indien, i 1982. Sporten har været en del af programmet for Asian Games siden da.

Eventing er en ridesport, der består af tre forskellige prøver. Det er en af de mest omfattende kombinerede konkurrencediscipliner. Disse prøver omfatter springning og dressur. Ved de sidste Asian Games dominerede Sydkorea medaljeskamlen.

Hestespringning er konkurrenceridning af heste gennem en forhindringsbane. Oprindeligt blev polo, et træningsspil for kavaleri, spredt til den persiske højslette i det 6. århundrede f.Kr. I dag spilles det på hesteryg mellem to hold på fire spillere.

FEI blev anerkendt som det styrende organ for hestesport i Asien. Som sådan drives alle ridesportgrene i Asien efter FEI's regler.

Græske atletiske konkurrencer i den romerske og byzantinske æra

De antikke græske atletiske konkurrencer var ikke det samme som moderne sportsbegivenheder. De fokuserede på individuelle fysiske anstrengelser og omfattede løb, længdespring, spydkast og brydning. Disse sportsgrene blev dyrket siden bronzealderen. Men i romerne og den byzantinske æra udviklede sporten sig til et arena-spektakel.

De græske atleter fra oldtiden trænede i gymnastiksale. Deres fysiske dygtighed var en måde at demonstrere deres moralske og fysiske styrke på. Det blev også set som et æstetisk aspekt af den mandlige krop.

Idrætskonkurrencer blev afholdt ved religiøse fester og gudernes fester. De olympiske lege var de vigtigste af alle græske atletiske konkurrencer. De blev afholdt til ære for Zeus og begyndte i 776 f.Kr. og blev normalt afholdt hvert fjerde år.

Racketsport og vandsport

Racketsport er sportsgrene og spil, hvor spillerne bruger racketter til at slå en genstand som f.eks. en bold eller en shuttlecock over et net. De kan spilles i konkurrencer eller for sjov.

Racketsportsgrene spilles normalt med to til fire spillere. Der anvendes forskellige baner og forskellige former for udstyr.

En bane, der bruges til racketsport, er mindst tredive fod bred og omkring femogtyve fod lang. Den bruges ofte til tennis og badminton.

De fleste lokale folkeskoler og gymnastiksale har faciliteter, der giver mulighed for disse typer spil. Der er dog også mange offentlige parker med baner. Mange af disse baner er først-til-mølle-princippet.

Nogle af de mere populære sportsgrene er tennis, squash og pickleball. Pickleball er et spil, der lægger vægt på det sociale aspekt af spillet, og som spilles på mindre baner.

USA's indflydelse på sport og spil

Sport er en stor del af den amerikanske kultur. De giver en platform for atleterne til at give udtryk for deres holdninger. Nogle af de mest berømte sportsgrene i det 20. århundrede er boksning, hestevæddeløb, hockey og basketball.

Sport i USA har en lang historie. En af de vigtigste påvirkninger af sporten har været puritanismen. I kolonitiden forhindrede et strengt adfærdskodeks sportens fremkomst.

Under borgerkrigen spillede soldaterne baseball som adspredelse. I efterkrigsårene blev baseball en stor samlende faktor. Spillet var også et nationalt tidsfordriv.

En anden indflydelse på sporten var udviklingen af fjernsynet. Fjernsynet gav atleterne en platform til at udtrykke deres holdninger. Det eliminerede også rejsetiden.

Sport i Amerika forventes at fortsætte med at vokse. I dag bruger amerikanerne 20 milliarder dollars på sport og spil. Det er en sjettedel af landets disponible indkomst.

 

0


Om forfatteren:

Skriv et svar


tre − = 1